Bredare Smalare english rss

Om Rejås Datakonsult

Om Rejås Datakonsult AB

Rejås Datakonsult AB är ett litet företag med kontor i Norrtälje i hjärtat av Roslagen. Rejås Datakonsult AB är ett företag med en modern struktur som tillsammans med partners även kan ta emot större uppdrag. Vi är experter på drift av system byggda på fri programvara och tar gärna hand om dina servrar.

Vår affärsidé är att, med hjälp av fri programvara, erbjuda tjänster för att effektivisera och förenkla vardagen för, och befria våra kunder.

För att leva upp till vår affärsidé har vi vissa värderingar som vi aldrig sviker:

  • Välj alltid fria produkter, det lönar sig i längden
  • Dokumentera och testa rigoröst. Se till att dokumentationen även finns hos kunden. Vilket naturligtvis även gäller källkod.
  • Övervaka allt som kan övervakas. Övervakas något inte automatiskt så kommer ingen märka när det börjar gå snett.
  • Vi tar aldrig på oss något vi inte vet att vi kommer att klara.

Historia

Rejås Datakonsult bildades som en enskild firma av Marcus Rejås i februari 2002. Från början drevs det som en ren hobbyverksamhet med kortare konsultuppdrag och presentationer kring fri programvara.

Uppdragen blev fler och fler. Till slut upplevdes efterfrågan så stor att Marcus hösten 2003 vågade satsa på företaget på heltid.

Uppbyggnad

Marcus hade, när han startade företaget, redan några kunder med sig. Det är ett bra tips till dig som planerar att starta eget. Vidare fanns också en hel del infrastruktur på plats varför startsträckan blev i princip obefintlig.

Till en början satsades på rena konsulttjänster. Det vill säga utveckling och rådgivning. En stor kund kom in 2003 vilket gjorde att fokus vreds lite och utbildning blev en betydande del av verksamheten.

Nu är fokus mer och mer på drift och produkter. Vi leverar till exempel webbhotell, systemövervakning, dns-tjänster och vår plattform Kursplatsen.se. Allt byggt på fri programvara och med minimerade inlåsningeffekter för våra kunder.

Anställda

Rejås Datakonsult är ett litet företag med få anställda. Dock är vi aldrig ensamma utan använder oss av partners och vad vi kallar associerade medarbetare. Det är andra små företag som vi hyr in till exempel under semestertider och belastningstoppar.

Mer kommer så småningom ....

Bookmark  Rejås Datakonsult AB -  at Delicious Digg Rejås Datakonsult AB - Share Rejås Datakonsult AB -  with your Twitter followers Add Rejås Datakonsult AB -  to your Technorati favorites Share Rejås Datakonsult AB -  on Facebook

Support

Driftstatus
För våra kunder
För nya kunder
Fri support till alla
Jour / Akut
Ofta ställda frågor

Fri programvara

Om fri programvara
Hur vi bidrar till fri programvara
Spara med fri programvara
Länkar om fri programvara

Företaget

Om Rejås Datakonsult
Jobba med oss
Vilka är vi
Våra partners
HLR Roslagen

Kontakt

Kontakta oss
Besöksadress
Postadress
Jabber/XMPP
E-post
Kontaktformulär
Telefonnummer
Akut, dygnet runt

Rejås Datakonsult AB

Rejås Datakonsult AB
Måbärsvägen 16
761 63 Norrtälje

Org.nr: 556786-9978
Momsreg/VAT: SE556786997801
Styrelsens säte: Norrtälje
Företaget innehar F-skatt

Fellow of FSFE FSF Donor No Software Patents! Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!

Copyright (c) 2002-2013 Rejås Datakonsult AB, vissa rättigheter förbehållna.